Traagschuim matras

Traagschuim matras

Traagschuim matrassen:

Wat is traagschuim? Het is een bijzonder soort visco-elastisch schuim, men noemt ook wel Nasa-schuim. De oorsprong van dit materiaal ligt in de ruimtevaart industrie. In de jaren zeventig werd er door Nasa veel onderzoek gedaan naar ruimtepakken die optimaal drukverdelend werkten. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat traagschuim de optimale drukverdeler is. In ziekenhuizen en rolstoelen wordt dit soort schuim vaak toegepast. Traagschuim heeft een open celstructuur, lichaamswarmte en lichaamsvocht worden optimaal afgevoerd. 

Traagschuim werkt als volgt. Als u op het matras gaat liggen dan neemt deze uw lichaamsvorm helemaal over . Als u van het matras afgaat dan neemt deze langzaam weer zijn eigen vlakke vorm weer in.Traagschuim neemt dus onder invloed van uw lichaamsgewicht en lichaamswarmte de vorm van uw lichaam aan.

Het schuim reageert dus ook op de omgevingstemperatuur, met name in de winter is het verstandig na aanschaf van een traagschuim matras deze te laten acclimatiseren.Als de slaapomgeving koud is dan wordt de matras in eerste instantie als hard ervaren, nadat de matras uw lichaamstemperatuur heeft overgenomen wordt deze wel weer zachter.

De uitkomst voor mensen met rug- of spierklachten, problemen met de bloedsomloop, doorliggen, reumatiek of mensen die gewoon hoge eisen stellen aan slaapcomfort.

Zijn er nadelen? Als u zelf heel erg transpireert en u heeft hier last van, dan kan dit soort schuim als niet prettig ervaren worden. Het is een visco-elastische schuim (hoge densiteit) en hierdoor is de afvoer van lichaamsvocht niet als perfekt te beschouwen. Aan het ligcomfort doet dit niets af.

Ook hier hebben wij een oplossing voor u: pocketveren matras met traagschuim toplaag, zo heeft u de ligcomfort van traagschuim gecombineerd met pocketveren en uw lichaamsvocht wordt perfekt afgevoerd!