Onze materialen

Onze matrasstoffen worden in de EU geweven/gebreid en hebben de OEKO-TEX® Standard 100 certificaat. Dit betekent dat deze vrij zijn van schadelijke stoffen en hierdoor geschikt zijn om op te liggen. Deze laten wij in Nederland steppen zodat deze geschikt zijn om als matrastijk te gebruiken.
Wij hebben de volgende soorten in onze assortiment:

1) Dubbeldoek matrastijk:

Deze soort stof wordt gebreid. Hierdoor voelt de stof zeer aangenaam en zacht aan. Met afritsbare hoes: Wasbaar tot max. 60 graden. Dubbeldoek is de standaard stof die wij gebruiken voor onze koudschuim matrassen. Niet geschikt voor de droger!
 
2) Damast matrastijk:

Deze soort stof wordt geweven en voelt hierdoor wat stugger aan dan een dubbeldoek matrastijk. Damast wordt gebruikt als matrasstof voor matrassen van polyether SG25.
 
3) Trivera CS:

Deze stof is volledig brandwerend. Dit is een speciaal soort polyester. De chemische samenstelling van de vezels maakt deze stof permanent brandvertragend. Deze eigenschap blijft ook na vele wasbeurten en langdurig gebruik behouden.

4) Incontinentie stof:

Deze stof is waterdicht en bacteriën resistent. De stof mag chemisch gereinigd worden gesteriliseerd met stoom. Tevens is deze stof bestand tegen: Bloed, urine, olie, vet en desinfecteermiddelen. De stof is gemaakt van 100% polyester waarvan de de waterdichtheid wordt gegarandeerd door 100% polyruthaan. 

Kleur: blauw  Gewicht stof: +/- 155gram/m2
Waterdichtheid volgens DIN 53886:>3000mm  Waterdamp doorlaatbaarheid in DIN 53122/ Klimaat B: +/- 300gram/m2
Hydrolyse bestendig. Formaldehyde vrij geproduceerd.

5) Bamboo EcoShield:  

Bamboo:

Bamboo matrastijken voor natuurlijk slapen. Dit is een ecologisch product. Niet alleen de bamboe die gebruikt wordt is 100% biologisch, haar productieproces is ook vrij van stoffen die schade aan het milieu kunnen toebrengen. Bamboe garen is gemaakt van 100% bamboe pulp vezel. Deze is volledig biologisch afbreekbaar en is een duurzaam natuurproduct. Bamboe is hard op weg om het meest eco-vriendelijke materiaal van de 21ste eeuw te worden. Met de huidige technologie is het mogelijk om hoge kwaliteit garens en weefsels van bamboe te vervaardigen. Bamboe bezit een unieke natuurlijke eigenschap die besmetting door schimmels en schadelijke bacteriën voorkomt en weerstaat. Een natuurlijk materiaal met een goede ademende en ventilerende werking. De vezels hebben een zeer goede absorberende gaasachtige structuur en de microscopische hiaten in de vezel zorgen dat bamboe stof altijd zacht en fris aanvoelt. Ze voorkomen dat de stof aan de huid plakt bij warm weer. De microstructuur geeft ook soepelheid en een zijdeachtige/luxe gevoel. Een van de belangrijkste voordelen van bamboe is tevens haar inherente anti-bacteriële eigenschappen. Deze eigenschappen maken bamboe het ideale materiaal voor mensen met allergieen. Met afritsbare hoes: Wasbaar tot max. 40 graden. Niet geschikt voor de droger.

Ecoshield:

Ecoshield is een 100% natuurlijke stofbehandeling die beschermt tegen bedwantsen (bedbugs), huisstofmijt, muggen en nachtvlinders. Deze natuurlijke bescherming komt door Gerianol. Dit is een plantaardige olie en wordt gewonnen uit Palmarosa- en Citronella-olie en heeft geen synthetische toevoegingen. Hierdoor is Ecoshield het eerste product dat echt 100% natuurlijk is en geen kunstmatige additieven heeft.

Wat is huisstofmijt:

De huisstofmijt is een zeer klein spinnetje. Hij is ongeveer 0,3 mm groot en is dol op vochtige omgevingen en een aangename temparatuur. De huisstofmijt komt vaak voor in bed, matras en hoofdkussen. Hij leeft o.a. van huidschilfers en haren.

Ecoshield beschermt u hiertegen op een 100% natuurlijke wijze.

Wat zijn bedwantsen:

De bedwants is een klein insect en wordt 5-6 mm lang. De kleur is roodbruin tot bruin. de bedwants is een parasitair insect en behoort tot de onderorde van wantsen. Ze worden ook wel wandluis of bedbug genoemd. Ze zijn goed te zien met het blote oog en bestaan in verschillende soorten. De bedwants is in opmars door het toegenomen toerisme. Hierdoor kunnen zij zich gemakkelijker verspreiden. Het oplopen van de temperatuur van de aarde geeft de bedwantsen ook een steeds betere leefklimaat. Ook in Nederland is de bedwants in opmars in hotels, ziekenhuizen, vliegtuigen en bij mensen in huis. Ze komen ook steeds vaker mee met caravans en campers vanuit het buitenland.

Ecoshield beschermt u hiertegen op een 100% natuurlijke wijze.
 
6) Tencel: 

TENCEL® luidt het begin in van nieuw tijdperk in vezeltechnologie. Het volledig natuurlijke TENCEL® is de merknaam van Lenzing-Fibres voor lyocell. TENCEL® is gemaakt van puur natuurlijke houtcellulose en combineert de meest gewilde en belangrijke eigenschappen van vele natuurlijke en synthetische vezels. TENCEL® is zo zacht als zijde, zo sterk als polyester, zo makkelijk te verzorgen als acryl, zo koel en plezierig als linnen, zo warm als wol, en veel beter vochtabsorberend dan katoen. Simpelweg een doorbraak in vezels! De nieuwe generatie, met 'n glansrijke toekomst....
 

DE ONOVERWINNELIJKE VEZEL
Dankzij de unieke nanovezel technologie van TENCEL® kunnen er stoffen worden geproduceerd, waarvan we tot nu alleen maar konden dromen. TENCEL® is de eerste cellulose(celweefsel) vezel die zijn enorme kracht krijgt uit deze nano-technologie. Als resultaat van de geconcentreerde en regelmatige structuur van de nano-vezels, kunnen er nieuwe functionele eigenschappen aan TENCEL® worden toegevoegd. Deze garanderen een uitstekende vochtopname, gecombineerd met optimaal vochtmanagement. Gedurende het slapen geeft ons lichaam minimaal 0,4 liter transpiratievocht af, maar de buitengewoon goede vochtabsorptie van TENCEL® garandeert dat het matras aangenaam droog blijft waardoor de nachtrust wordt bevordert. Synthetische vezels kunnen geen vocht opnemen in de binnenkant van de vezel. In tegenstelling tot katoen en modal wordt vocht regelmatig geabsorbeerd door TENCEL®. Ook neemt TENCEL® ruim 50% meer vocht op dan katoen. Als contrast: Polyester neemt helemaal geen vocht op.
 
Vochttransport wordt bepaald door het klimaat. Afhankelijk van het klimaat neemt TENCEL® vocht op en staat het direct af aan de atmosfeer. Vergeleken met alle andere vezels heeft TENCEL® de hoogste absorptiewaarde; zelfs bij een luchtvochtigheid van 65% heeft TENCEL® nog steeds ruim voldoende capaciteit over om vocht van de huid op te nemen; dé garantie voor een droog en gezond slaapklimaat. 
 
Als het aankomt op hygiëne en bacteriegroei leveren de eigen en natuurlijke eigenschappen van TENCEL® een verscheidenheid aan voordelen voor de huid. TENCEL® geeft bacteriën geen kans om te groeien. Bacteriegroei wordt voorkomen op een 100% natuurlijke manier. De perfecte vochtregulatie van de vezel is hiertoe de sleutel. Als er vocht wordt geproduceerd wordt het direct geabsorbeerd van de huid en naar de binnenkant van de vezel getransporteerd. Op die manier ontstaat er geen vochtlaagje op de huid waar bacteriën kunnen groeien. TENCEL® voorkomt bacteriegroei, blinkt uit in vochttransport, is geheel vrij van chemicaliën en voorkomt irritatie.

Het resultaat laat zien dat TENCEL® de meest hygiënische natuurlijke vezel is. TENCEL® voorkomt van nature de groei van bacteriën zonder gebruikmaking of toevoeging van chemicaliën. Bij synthetische vezels daarentegen gaat de groei van bacteriën 2000 keer zo snel als bij TENCEL®.

Met afritsbare hoes: Wasbaar tot max. 60 graden. Niet geschikt voor de droger.
 
 
7) Organische Katoen
 Voordelen van organisch katoen:

1.Ecologische voordelen:
- Geproduceerd zonder pesticiden of chemische bestemmingsstoffen
- Gezonde werkomstandigheden voor katoenboeren
- Geen monocultuur, variatie van gewassen om de gronden te beschermen
- Katoenboeren worden door experts opgeleid om organische gewassen te oogsten
- Adviseurs bezoeken katoenboeren op maandelijkse basis om de oogsten te optimaliseren
- Eventueel bleken gebeurd zonder gebruikmaking van chloor
- Eventueel verven gebeurd zonder schadelijke zware metalen en afwerking zonder formaldehyde
- Afvalwater word behandeld
- Deze maatregelen beschermen de gezondheid van de arbeiders, en de huid van de consument
 

2.Eerlijke handel
- Waardige werkomstandigheden voor katoenboeren en textielarbeiders
- Geen kinderarbeid, gereguleerde werkuren en een minimum salaris
- Koopgarantie op aankoop van de katoenopbrengst van de boeren
- De katoenboeren krijgen een premie bovenop de gewone katoenprijs
- De garenproducent financiert gezondheid-,schooling-,of infrastructuur-projecten:
  bijvoorbeeld mobiele gezondheidscentra, schoolbanken, pompen voor drinkwater,enz.
- De garenproducent stelt 0% interest leningen ter beschikking van de boeren

Doordat alleen de bovenzijde van de stof van organisch katoen is, is deze met afritsbare hoes wasbaar tot maximaal 60 graden. Niet geschikt voor de droger.
 

8) Cooltouch

Overdag is dit heerlijk, maar het maakt het slapen een stuk lastiger. Indien u het s ’nachts vaak warm heeft, is een warmte regulerend matras geen overbodige luxe. Onze nieuwe COOL TOUCH stof, is hoogwaardig en bezit unieke eigenschappen, zodat u kunt genieten van een koele nacht.

Deze nieuwste garenontwikkeling biedt de beste combinatie van alle kenmerken die nodig kunnen zijn in een hoogwaardige stof die we "GLACIER" noemen. Het biedt een koel aanvoelend gevoel, geweldige zachtheid en uitstekende vochtregulatie.
Het kan langzaam warmte opnemen en warmte snel afvoeren wat resulteert in een koel aanvoelend contact. De functie van snelle warmteafvoer kan de lichaamstemperatuur sneller verlagen om een ​​verkoelend effect te realiseren.

De groeven in de vezels zorgt ervoor dat zweet snel absorbeert en verdampt, waardoor het u een droog en comfortabel gevoel geeft. Zelfs na het wassen verliest deze stof zijn eigenschappen en kenmerken niet.

Ook voor caravans en campers, kan dit een ideale oplossing zijn.

Met afritsbare hoes: Wasbaar tot max. 60 graden. Niet geschikt voor de droger.

9) 3d spacer fabric:

3D-spacer stof biedt buitengewone voordelen:

- Het vermindert de warmte opbouw;
- Consistente luchtcirculatie;
- Bestendig tegen vocht en een hoge vocht doorlaatbaarheid. Hierdoor kunnen zich geen schimmels vormen en is 3d spacer fabric vrij van huisstofmijt;
- Hogere ligcomfort door schok absorptie met uitstekende herstel eigenschappen;
- Drukverdelend bij belasting van het materiaal.

Wij verwerken de 3d spacer fabric op de kern van het matras, vervolgens wordt het matras afgewerkt met een matrasstof. U heeft de keuze uit een vaste matrastijk of afritsbaar/wasbaar matrashoes.
 

Onze 3d spacer fabric heeft ook de OEKO-TEX® Standard 100

10) Micro Tencel

Micro Tencel:
TENCEL® luidt het begin in van nieuw tijdperk in vezeltechnologie.
Het volledig natuurlijke TENCEL® is de merknaam van Lenzing-Fibres voor lyocell. 
TENCEL®
 is gemaakt van puur natuurlijke houtcellulose en combineert de meest gewilde en belangrijke eigenschappen van vele natuurlijke en synthetische vezels. 
TENCEL® is zo zacht als zijde, zo sterk als polyester, zo makkelijk te verzorgen als acryl, zo koel en plezierig als linnen, zo warm als wol, en veel beter vochtabsorberend dan katoen. Simpelweg een doorbraak in vezels! De nieuwe generatie, met 'n glansrijke toekomst.

Als het aankomt op hygiëne en bacteriegroei leveren de eigen en natuurlijke eigenschappen van TENCEL® een verscheidenheid aan voordelen voor de huid. TENCEL® geeft bacteriën geen kans om te groeien. Bacteriegroei wordt voorkomen op een 100% natuurlijke manier. De perfecte vochtregulatie van de vezel is hiertoe de sleutel. Als er vocht wordt geproduceerd wordt het direct geabsorbeerd van de huid en naar de binnenkant van de vezel getransporteerd. Op die manier ontstaat er geen vochtlaagje op de huid waar bacteriën kunnen groeien. TENCEL® voorkomt bacteriegroei, blinkt uit in vochttransport, is geheel vrij van chemicaliën en voorkomt irritatie.

De vulling van Micro Tencel matrastijk:
Maisvezels/katoen 350grm2

Matras is afgewerkt met een kous om de kern en een wasbare hoes van Micro Tencel.

* Wasbaar op max. 60graden.
* Niet geschikt voor de droogtrommel
* Laag centrifugeren

Onze schuimen:

Wij gebruiken uitsluitend gecertificeerde schuimen.
Alle schuimsoorten die wij gebruiken worden in Nederland geproduceerd.
Deze schuimen hebben de volgende keurmerken:
OEKO-TEX® , CertiPur en LGA certificaat.

Polyether: SG25 - SG30 - SG40
Koudschuim: HR40 - HR50 - HR55 - HR65 - HR80
Brandvertragend schuim: CMHR schuim
Traagschuim/Visco-elastich schuim: Densiteit 50 medium

Brandvertragende schuimen:
Onze CMHR-schuimen voldoen aan de brandnorm British Standard 5852 part 2 Crib 5 zonder toevoeging van halogeenhoudende brandvertragers. Onze CMHR-schuimen worden op een milieuvriendelijke manier geproduceerd (volledig CFK-vrij) en zijn bovendien zowel fysisch als chemisch recycleerbaar. Al onze CMHR-schuimen zijn gecertificeerd volgens de normen van LGA Schadstoffgeprüft.

Onze voordelen:

* Productie van A tot Z in eigen beheer;
* Niet afhankelijk van derden;
* Inkopen materialen in grote getalen;
* Altijd grote voorraden van alle materialen;
* Korte levertijden;
* Eigen bezorgdienst;
* Samenwerking met o.a. Post.nl;
* Scherpe prijzen. 
* Verantwoord ondernemen,
   o.a. recyclen van restafval.