Welke matras kies ik?

Onze werkwijze:
Wij maken onze matrassen met veel passie voor het vak. Uw matras halen wij niet van de stelling, iedere matras wordt pas vervaardigd zodra wij een bestelling ontvangen hebben.
Uw matras ligt dus niet bijv. al een jaar te wachten totdat deze verkocht wordt, direct na ontvangst van een bestelling beginnen wij het vervaardigen van uw matras.
De door u gekozen kern wordt als eerste gesneden om vervolgens de matrastijk op maat te maken. Voordat uw bestelling onze fabriek verlaat is deze inmiddels 3x gecontroleerd om vervolgens verpakt te worden.
Zodra uw bestelling gereed is, wordt deze aangemeld voor levering.
Matrassen tot 70x170 worden met de post opgestuurd, op de dag van aanmelden bij Post.nl ontvangt u van ons uw trackingnummer.
Grotere matrassen worden op afspraak geleverd. U ontvangt in de week van levering vooraf een voorstel van dag en tijdsindicatie.
Ondanks deze intensieve werkwijze hanteren wij korte levertijden.


Als fabrikant kunnen wij begrijpen dat het voor u als consument moeilijk is om een juiste keuze te maken.
Immers als u op internet zoekt zijn er vele aanbieders van matrassen. Wat ons opvalt is dat de meeste aanbieders een voorkeur voor een bepaalde soort matras hebben. Hierdoor zeggen zij dat wat zij aanbieden de beste matras is. Maar 1 matras die het beste voor iedereen is bestaat natuurlijk niet want waarom worden er dan polyether, koudschuim, traagschuim, latex, pocketvering en bonell binnenvering matrassen gemaakt en verkocht. En iedereen heeft een andere situatie, denk aan het lichaamsgewicht, transpiratie, allergiën, andere bedbodem etc. Als er maar 1 soort wordt aangeprezen dan leveren zij gewoon geen andere soorten en zijn alle andere matrassen "niet goed" volgens hen. Dit klopt dus gewoonweg niet.  

Wij maken bijna alle soorten en u bepaald wat u wilt uitgeven en wat u nodig heeft. Wij geven advies betreffende eigenschappen van de matrassen in combinatie met uw wensen en situatie. Zo bepaalt u het beste wat bij u past.   

Alle matrassen die wij aanbieden zijn geschikt voor dagelijks gebruik en wij gebruiken uitsluitend kwaliteitsgrondstoffen die wij in Nederland, Belgie en Duitsland inkopen. Wij importeren dus geen stoffen uit het Verre Oosten zonder keurmerken en waarvan de oorsprong niet te achterhalen is. Wij en onze leveranciers kunnen hierdoor garanderen dat de matrassen die wij maken vrij zijn van schadelijke stoffen, voorzien zijn van de juiste keurmerken en de hoogste kwaliteit hebben. In onze fabriek in Helmond maken wij onze matrassen van A tot Z. Onze levertijden zijn hierdoor dan ook erg kort te noemen. 
   
Zoekt u een matras voor dagelijks gebruik of voor in de caravan, camper, ledikant of ergens anders voor dan bent u bij ons aan het juiste adres. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij matrassen maken in bijna alle maten en vormen. Een goede kwaliteit voor eerlijke prijzen! 
 
Er zijn vele soorten matrassen en er bestaat niet 1 matrassoort die voor iedereen het beste is. Iedere matrassoort heeft verschillende eigenschappen. Deze staan vermeld onder de categorie "Uitleg matrassoorten".

Iedere persoon is anders (voorkeur matrassoort, gewicht, harde of zachte matras, goedkope matras, ademend matras etc.) Wij adviseren om eerst uw wensen betreffende een matras op een rijtje te zetten. Bijv.: Lucht/vocht ventilatie, orthopedisch verantwoord liggen, gewoon een goede basis matras, afritsbare hoes, gewichtsklasse.

Alle schuimen hebben een soortelijk gewicht (= de massa van een schuim). Hoe hoger deze waarde is hoe meer schuim er gebruikt is bij het produceren van de schuimblokken. Om dit duidelijker uit te leggen: Bijv. Polyether SG25 staat gelijk aan een max. gewichtsklasse tot +/- 50 kg. De gebruiker van een SG25 matras mag eigenlijk niet zwaarder zijn dan 50 kg. De levensduur van het matras wordt hierdoor verkort. De massa van een polyether SG25 is dus laag. Dit betekent niet dat dit een slecht matras is want anders zou deze soort niet al jaren geproduceerd worden door de schuimfabrikanten. Dus als u een basis matras zoekt die niet te duur is dan kan dit eventueel een juiste keuze zijn rekeninghoudend met de gewichtsklasse en eigenschappen van het schuim. Hierdoor wordt polyether SG25 vaak voor kinderen gebruikt.

Als u een matras zoekt waarvan de lucht en vocht ventilatie beter is dan polyetherschuim, orthopedisch verantwoordt ligt en een hogere veerkracht heeft gecombineerd met een comfortabele ligging dan is koudschuim een goede keuze. Door deze eigenschappen heeft koudschuim ook een langere levensduur dan polyetherschuim. Koudschuim heeft veel meer veerkracht dan polyether. Dit betekent dat het ligcomfort veel hoger is en de ligging aangenamer. Dit betekent echter niet dat het matras harder ligt. Schuimmatrassen hebben naast het soortelijk gewicht ook verschillende hardheden.
Hierbij geldt niet dat als het soortelijk gewicht hoger is dat het matras harder wordt. Dit betekent dat de massa hoger is. Als voorbeeld: Koudschuim HR55 heeft een veel hogere massa dan HR40 maar is leverbaar in een zachte en medium hardheid. De HR55 koudschuim zachte hardheid die wij gebruiken is hierdoor afgestemd voor kinderen en personen (tot +/- 70kg.) die een zacht matras zoeken maar die door de hoge massa een zeer goede ondersteuning geeft. Wilt u een wat steviger matras dan kiest u voor medium hardheid.


HR staat voor High Resilience en wordt gebruikt om koudschuim aan te duiden.
De koudschuim HR40 ligt dus ook niet zachter dan een HR55. Bij koudschuim HR40 heeft u de keuze uit een zachte of medium hardheid. De voorkeur hard of zacht is persoonlijk. Koudschuim HR40 is in ieder geval geschikt voor kinderen en volwassenen. Voor volwassenen is de max. gewichtsklasse +/- 90kg.
De koudschuim HR50/55 medium is geschikt voor personen tot 110-120 kg maar kan voor lichtere personen ook zeer comfortabel zijn omdat de massa hoog is en hierdoor anders ligt dan bijv. een koudschuim HR40. De veerkracht van koudschuim hr50/HR55 is hoger dan koudschuim HR40.