Opmeten matras op maat

Download handleiding: Hoe bepaal ik de juiste matrasmaat? Rechthoekig matras

Download handleiding: Hoe bestel ik een ovale matras?

Download handleiding: Caravan/camper matras en matras met afwijkende vorm bestellen

Voor een juiste meting geeft u de binnenmaten van het bed door. Als u ruimte wilt voor het instoppen van bijv. een hoeslaken/dekbed dan brengt u zelf 1 cm in de lengte en 1 cm in de breedte in mindering op de binnenmaten van het bed. Wij maken het matras aan de hand van de door u doorgegeven maten en/of tekening. Wij houden dus geen rekening met instopruimte. Dit dient u zelf te doen.

Bij antieke bedden adviseren wij u om op 3 plaatsen in lengte en breedte op te meten. Het kan voorkomen dat het bed niet meer helemaal recht is en zo voorkomt u dat het matras te groot of te klein wordt. Bij uw bestelling geeft u dan de kortste lengte en kortste breedte door. Voor kinderenbedden met een bedrand: als het matras 1 a 2 cm hoger is dan de eventueel aanwezige bedrand (instap gedeelte bed), is het voor uw kind fijner om in en uit te stappen van het bed.


Matras met een schuine zijde: Is dit een rechte lijn dan is een mal/voorbeeld matras niet nodig. Als de maten A,B,C,D kloppen dan blijft de schuine zijde E over. Loopt de schuine zijde rond, dan is een mal/voorbeeld matras nodig. Wij adviseren bij het opmeten de binnenmaten van de bak minus 1 a 2 cm. U heeft dan ruimte voor het instoppen van een hoeslaken. Let op dat de maten die in het boekje van uw caravan/camper niet altijd overeenkomen met de werkelijke maten van het matras. Het is hierdoor beter om de maten van de bodem te meten of het matras. Bij opmeten matras: Meten van naad tot naad. Is het matras versleten en zit de hoes erg los dan kunt u beter de bodem meten. De maten van de kern kan ook als het een afritsbare hoes heeft.
frans bed caravan matrassen fabrikant